dijous, 24 de febrer del 2011

VIATGEM A L'ANTÀRTICA

Avui dia 24 de febrer a les 15h, vora dos-cents alumnes de l'escola i els seus i les seues mestres hem viatjat fins a l'Antàrtica per mitjà d'una videoconferència d'una hora i mitja de durada amb una qualitat d'imatge i so boníssimes.

Gràcies al contacte d'una mare de l'escola, Imma, hem pogut apropar-nos a  la base espanyola Gabriel de Castilla situada a l'illa Decepción i on militars, científics e investigadors realitzen diversos projectes entorn als moviments sísmics, les comunicacions, la vida animal present a l'illa o l'influència del turisme i la presència humana.

El Comandant en Jefe de la base, José Manuel Lupiani, ens ha donat la benvinguda i Ramón Chiva, encarregat de comunicacions, dos investigadors i un cuiner ens han contestat a la pluja de preguntes que els xiquets i xiquetes no han parat de realitzar.

Ha estat una experiència diferent, inoblidable, vivencial que de ben segur haurà sigut el primer en arribar a les orelles de moltes famílies a les cinc de la vesprada.

Poder viure aquestes experiències ens permet adonar-nos de les gran possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies i de com cal fer visible l'entorn, el món a les nostres aules d'una manera diferent perquè tot el saber no està tan sols als llibres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada